Navigation Menu+

Avocado als romige basis voor mousse en taart

Posted on 21-aug-2014 by in Paleohacks, Recepten | 0 comments

Tja als dessertliefhebber is zo’n overgang naar paleo best heftig. Geen slagroom meer, waar je als low-carber nog prima van kon genieten. Zelfs zure room valt af. Alleen roomboter (andere paleohack) blijft over maar dat kun je je gasten niet in overmaat aandoen. Je hebt een andere basis nodig voor je creme’s en mousses en taarten. Gelatine (andere paleohack) is een optie maar mist de romige consistentie. De zevende hemel breekt open wanneer je ontdekt dat je als kok in onwetendheid bent gehouden dat avocado alleen zou kunnen dienen als basis voor guacamole. Tuurlijk niet! Je kunt er van alles mee toveren. Vandaag gedaan met dit recept en meteen verkocht. De chocolade vervangen door pure cacao en twee theelepels roomboter en iets meer honing.

taart

Let op: veel van die recepten zoals deze heerlijke ogende taart komen uit de wereld van het veganisme die geen eieren en melkproducten kunnen nemen. Je ziet dan ook veel raw producten zoals het superfoute rauwe chocolade. Man heb ik daar zere bijnieren van gekregen voor ik paleo was. Vol lelijke gifstoffen die er pas met het branden van de cacao uit gaan. Maar dat hoeft de paleopret niet te drukken! Wij kunnen theoretisch nog geslagen eiwit en eigeel gebruiken in onze mousses maar het hoeft helemaal niet. Met avocado ben je al klaar. En vergeet extra pure chocolade in dergelijke recepten: met het goedkopere cacao maak je het evengoed. En waar was avocado an sich al weer goed voor? Zie hierrrr en acht niet langer. Nog een tip: avocado is vaak keihard in de winkel. Thuis zijn ze binnen 2 dagen heerlijk zacht! Dus houd er altijd een voorraadje van. Maar denk paleo en ga jezelf er niet mee stuffen!

Bronnen:
http://www.livestrong.com/recipes/avocado-chocolate-mousse-2/
http://oliveleafandaloes.blogspot.nl/2013/07/raw-chocolate-mousse-pie.html
http://www.paleo.nl/een-kleine-groene-paleo-vriend-de-avocado/
http://www.living-foods.com/articles/toxiccacao.html

 

Als kind extreem bezorgd over de staat van de natuur, besloot Hajo Smit milieuhygiëne te gaan studeren. Na cum laude te zijn afgestudeerd deed de leugenachtige aard van de milieubeweging en de milieuwetenschap hem besluiten eerst andere passies te gaan volgen. Hij werd skileraar. Het voedde zijn fascinatie met bergen en outdoorsport. Toen zijn vader in 2009 overleed aan prostaatkanker besloot Hajo Smit intensief te gaan studeren op voeding en gezondheid. Die studie is nooit meer opgehouden. Het grote voordeel van gezondheidsstudies is dat je de kennis direct op je eigen lichaam kunt toepassen. Doe dus je voordeel met zijn inzichten…

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Op de WC broodjes bakken met de Bristol Stool Chart - Paleohacks.nl - […] 36 uur door de darm reist. Mijn iets te gulzig genuttigde pistachenootjes of mijn iets te grote avocado-chocolade mousse komen…

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *