| | |

Tandpasta met fluoride zeker niet paleo en zeker een vergif

Zelf poets ik al 5 jaar met Parodontax fluoridevrij. Maar pas na wat recente studie kom ik tot de conclusie dat de toevoeging van fluoride aan tandpasta (laat staan drinkwater zoals in de USA en UK gebeurt) door de wetenschap is ingehaald en dat het daarmee misdadig is dat de industrie doorgaat met de positieve marketing van dit vergif. Dat het puur vergif is, is al duidelijk als je je realiseert dat fluoride als afval vrijkomt bij de productie van aluminium en kunstmest. Toen de industrie het niet meer ongebreideld in lucht en water mocht dumpen ontstond behoefte aan een afzetmarkt en die werd gevonden toen er wat studies iets met fluoride en tandbederf vonden. Lees het hierrr maar na als je het niet gelooft!

Iedereen paleo of niet paleo zou direct vandaag nog moeten stoppen met het poetsen met fluoride. Een trigger voor mij me er nog verder in te verdiepen was dat zelfs mijn tandarts (boven aan deze pagina) tijdens het laatste consult erkende dat het wetenschappelijk bewijs voor het langdurig gebruik van fluoride als preventie tegen cariës steeds zwakker wordt. Als een soort excuustruus heeft men nu als nieuwe behandeling een zeer hoge concentratie fluoride die lokaal op een licht aangetaste tand of kies kan worden aangebracht. In onderstaande video hoor je een criticaster zeggen dat dat nog veel erger is:

[youtube id=”Fg-3UJJFdV0″ width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Tja, en wat veroorzaakt eigenlijk cariës? Bacteriën in je mond als gevolg van snoepen? Een mythe! Als je muizen suikerwater met een rietje direct in de maag inspuit zodat de suiker nooit in contact komt met de tanden…. krijgen ze toch cariës. Melchior Meijer formuleerde het mooi: zoet bloed vreet je tanden weg. Wat kan dan de reden zijn fluoride toe te voegen? Oorspronkelijk zal het wel echt naar eer en geweten zijn toegevoegd. Vervolgens werd het voor bedrijven erg interessant dat de chemische afvalstof fluor ineens een waarde kreeg. Heb je dat dan heb je een lobby. Heb je een lobby heb je een probleem. Het duurde niet lang voor de wetenschap erachter kwam dat fluoride een belachelijk risico is voor de volksgezondheid. Het plaatje bovenaan deze post komt van dit stokoude interview met opvallend genoeg een Nederlandse interviewer:

[youtube id=”kzgKA5zMitQ” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Schakelen we meteen door naar fluoridegate.org en de film Fluoridegate:

[youtube id=”rVQwgsjTjbA” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

We zijn er nog niet. Je hebt ook nog  fluoridealert.org. Nu weer verder met wat indringende video’s:

[youtube id=”kn1VlOV04nA” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Wil je zelf dan maar je eigen tandpasta maken? Dit recept werkt echt. Alleen is die dame niet zo handig met hoeveelheden….

[youtube id=”xURQrc4LHvw” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Je kunt ook prima met alleen kokosolie poetsen…. dat vinden kleine kinderen ook goed te pruimen.

O ja, er zijn natuurlijk ook fluoride complottheorieën. Die komen er ruwweg op neer dat er duistere machten zijn die ons collectief het IQ wil verlagen om ons gemakkelijker te manipuleren:

[youtube id=”e3ARhMPVu-A” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

En nog een van een vol uur:

[youtube id=”tnYWQ46Ci9w” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Hierrr nog een Nederlandse bron die zegt dat fluoride de epifyse (pijnappelklier) zou aantasten. Tja en dan zit je weer heel snel in complotsferen want de epifyse, ook wel derde oog genoemd, bedient spirituele functies. Wikipedia leert:

Bij kinderen is de epifyse goed ontwikkeld, maar na de puberteit wordt hij kleiner, en bij oudere mensen is de klier vaak verkalkt en niet meer functioneel.

Wauw! Met het westerse dieet en fluoride zien we dus een afsterven van de zetel van de ziel! Dat zet toch aan het denken… kappen met fluoride in elk geval!

 

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Hajo, er zijn tig studies gepubliceerd naar het verband tussen kanker en het gebruik van gefluorideerde tandpasta’s, maar voor zover ik weet is daar nooit iets uitgekomen. Theebladeren zijn een rijke bron van fluoride, een fervente theedrinker consumeert enkele milligrammen per dag. Is ooit iets gebleken van een verband tussen theedrinken en het risico op kanker?
    De waarneming dat muizen die een infuus met suikerwater krijgen, cariës ontwikkelen, intrigeert me. Kun je me de verwijzingen geven naar de studies waarin dit experiment is beschreven?

  2. Dank voor je reactie hier. Ik zou het om te beginnen om willen draaien: hoeveel bewijs is er voor het nut van het toepassen van fluoride in tandpasta? Sceptisch ben ik sowieso al omdat de industrie met reclame mensen aanpraat om een hele dikke klodder tandpasta te gebruiken terwijl je mond al met een minieme hoeveelheid volop schuimt. Ik denk dat het de kust is in eerste instantie zo veel mogelijk weg te laten waarvan het voordeel niet bewezen is…. maar je hebt gelijk: je kunt niet zo maar iets demoniseren omdat enkele mensen zus of zo hebben geroepen. Dus moet ik misschien harder studeren… kijk ik snel ff op fluoride en thee vind ik meteen al: http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/thee-een-kopje-gezondheid waar staat “Een teveel aan fluoride kan voor kinderen onder zes schadelijk zijn. Maar de hoeveelheid in thee is over het algemeen niet schadelijk.” Daar heb je het dus al… diezelfde studie ook in dit verband aangehaald. Mijn eigen tandarts riep onlangs dat de bewijzen voor het nut van fluoride voor het gebit steeds zwakker worden…. dat zegt mij genoeg…. dat kinderen niet als ratten sterven aan tandpasta zoals ze wel doen aan malaria en vitB gebrek was mij gevoeglijk bekend. Dus mijn artikel hier is misschien wat hyperbolisch maar toch terecht…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.